Κατά την διαμονή σας, για διακοπές η το ταξίδι σας στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής σας προτείνουμε να επισκεφτείτε τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Πολύγυρος, Πολιτιστικός Αύγουστος (1-30 Αυγούστου)

Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και τραγουδιού. Συναυλίες συγκροτημάτων και καλλιτεχνών

Σίβηρη, Φεστιβάλ Κασσάνδρας (Ιούλιος – Αύγουστος)

Ολη την καλοκαιρινή σαιζόν στο χώρο του αμφιθέατρου δίνονται θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες. 

Το Φεστιβάλ Κασσάνδρας, διαρκεί από τις αρχές Ιουλίου μέχρι σχεδόν τα τέλη Αυγούστου, αποτελεί μια όαση καλοκαιρινή συνδυάζοντας για τους χιλιάδες των επισκεπτών του τις διακοπές και την ξεκούραση με την Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Όλες οι μεγάλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο της Σίβηρης ενώ δεκάδες άλλες παράλληλες δράσεις (εικαστικές παρεμβάσεις, happenings, καλλιτεχνικά δρώμενα κλπ), θα εκτυλίσσονται σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του δήμου Κασσάνδρας ώστε να τις παρακολουθούν και να συμμετάσχουν δωρεάν, όπως κάθε χρόνο, χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών της Χαλκιδικής.

Φούρκα, Πανηγύρι Αγίας Μαρίνας (17 Ιουλίου)

Γλέντι στηνπλατεία του χωριού με παραδοσιακή μουσική και χορό. Μια οργάνωση του Πολιτισικού Συλλόγου Φούρκας.

Σάνη, Φεστιβάλ Σάνη (Ιούλιος – Αύγουστος)

Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το 1991 απλά από μεράκι και αγάπη για την Τέχνη με μια ομαδική έκθεση ζωγραφικής, ενώ το 1992 οι εκδηλώσεις εμπλουτίστηκαν με την διοργάνωση του 1ου ‘Jazz on the Hill’, ένα τριήμερο αφιερωμένο στη jazz μουσική.

Από το 1993, το σύνολο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην περιοχή του Sani Beach Holiday Resort στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, πήραν το όνομα «Sani Festival». Έτσι ξεκίνησε η πορεία αυτού του φεστιβάλ, που χρόνο με το χρόνο διάνθιζε το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνοντας σ’ αυτό όλο και περισσότερα είδη Τέχνης, με κριτήριο πάντα την υψηλή ποιότητα και την καινοτομία στο χώρο. Σημείο εκκίνησης όλων αυτών των ενεργειών αποτελεί η αντίληψη των διοργανωτών ότι ο Τουρισμός πρέπει να συνδυάζεται με τον πολιτισμό, δίνοντας την ευκαιρία στους ξένους επισκέπτες να γνωριστούν με τα διάφορα είδη αυθεντικής ελληνικής τέχνης καθώς και εναλλακτικές λύσεις ψυχαγωγίας για Έλληνες και μη.

Στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων κορυφαίοι καλλιτέχνες Έλληνες και ξένοι γοήτευσαν ένα κοινό, που συχνά ξεπερνούσε τα 3.500 άτομα σε συναυλίες και εκθέσεις που άφησαν εποχή.  Μέρος των εκδηλώσεων αυτών – των μουσικών και χορευτικών κυρίως – γίνονται στο Λόφο της Σάνης. Πρόκειται για ένα καταπράσινο ακρωτήριο στην κορυφή του οποίου δεσπόζει ο Πύργος της Σάνης, ένα μεσαιωνικό παρατηρητήριο μεταξύ 14ου και 15ου αιώνα. Μέσα σ΄ ένα τέτοιο περιβάλλον όπου η θάλασσα, ο ουρανός και το πράσινο συνυπάρχουν αρμονικά, δημιουργούνται όλες εκείνες οι προϋποθέσεις, που είναι ικανές να ερεθίσουν τις αισθήσεις, να δώσουν δύναμη στο άκουσμα της τέχνης, στην οπτική απόλαυση, αφήνοντας τόσο στους καλλιτέχνες όσο και στους θεατές ίχνη «μυσταγωγίας» που τους επιτρέπει να ανυψωθούν πέρα από τα κοινά και τετριμμένα.

Νέα Μουδανιά, Φεστιβάλ Θάλασσας (Ιούλιος – Αύγουστος)

Η κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση του Δήμου είναι το “ΦΕΣΤΙΒΑΛ της ΘΑΛΑΣΣΑΣ”, το οποίο μονοπωλεί τις νύχτες των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών καθώς υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσεις θεατρικές παραστάσεις υψηλού επιπέδου και να αφεθείς στις μουσικές βραδιές που πλημμυρίζουν το χώρο, ένα χώρο 2000 θέσεων, σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα. Το θέατρο αγκαλιάζεται ανατολικά από τη χερσόνησο της Κασσάνδρας ενώ μπροστά του ξεδιπλώνεται η απεραντοσύνη του Αιγαίου Πελάγους. Στη δυτική του πλευρά, το μοναδικό ηλιοβασίλεμα με φόντο τον Όλυμπο. Ένας χώρος που δικαιολογημένα κατέχει τον τίτλο του “ΦΕΣΤΙΒΑΛ της ΘΑΛΑΣΣΑΣ”

Άφυτος, Άφυτος της Αθύτου (Ιούλιος – Αύγουστος)

Πρόκειται για κύκλο εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν εικαστικά, τέχνη στο δρόμο, συγκροτήματα παραδοσιακής μουσικής και χορού αλλά και κλασσικής και σύγχρονης μουσικής

Νέα Φώκαια, Βυζαντινός Πύργος (Ιούλιος – Αύγουστος)

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο χώρο του Πύργου Παλαιολόγου. Εκθέσεις ζωγραφικής, αγιογραφίες, συναυλίες, θέατρο και χορευτικά συγκροτήματα

Όλυνθος, Γιορτή ελιάς (Τελευταίο τριήμερο Ιουλίου)

Την τελευταία ημέρα γίνεται συναυλία και διανομή τσίπουρου και ελιάς δωρεάν

Ν. Μουδανιά, Γιορτή σαρδέλας (2η εβδομάδα Ιουλίου)

Πολιτιστικές εκδηλώσεις για 6 μέρες. Κλείνει την Κυριακή με την γιορτή της σαρδέλας, όπου διανέμονται δωρεάν ψητές σαρδέλες με λευκό κρασί. Γίνεται γλέντι μέχρι το πρωί

Νικήτη, Κολυμβητικός Διάπλους Τορωναίου (Τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου)

Αγώνας κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων στον οποίο αθλητές από όλο τον κόσμο διασχίζουν τον Τορωναίο κόλπο ξεκινώντας από την Καλλιθέα Κασσάνδρας τερματίζοντας στην παραλία Νικήτης.

Άγιος Μάμας. Εμποροπανήγυρι Αγίου Μάμα (1-5 Σεπτεμβρίου)

Πατροπαράδοτο εμπορικό πανηγύρι με παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως το Αγιομαμίτικο Συμπόσιο (φαγητό με ψητό λουκάνικο)